01/20/12 19:38
(http://www.klassa.bg/)

Георги Първанов: Борисов умее да подменя темите

Премиерът умее да подменя нещата по един великолепен начин. Така президентът Георги Първанов коментира вчера пред Нова тв някои неотдавнашни изказвания на Бойко Борисов, в т.ч. за наградата с телешки пържолки на кучето, открило убитата Мирослава. Според Първанов това не е изтървана реплика, а част от стратегията на премиера, който смята, че с „прости думи и език, близък до разговорния, печели по-голямата част от обществото“.
По думите му едно е да кажеш нещата простичко и отчетливо, друго е да ги кажеш грубо.
С изказванията си премиерът прескочи граница, която за мен е недопустима, изтъкна Първанов. Държавният глава добави още, че за един политик е пагубно да показва така емоциите си, както и че налице е лоша тенденция, която е опасна за българската политика изобщо.
Не ми се мисли докъде ще стигнем, ако всеки тръгне да говори така, каза Първанов и добави, че премиерът е надминал в много отношения Волен Сидеров.
Попитан за стачката в „Мини Марица-изток“, президентът коментира, че протестите звучат убедително, тъй като държавата трябва да изпълнява поетите ангажименти към бизнеса и работниците си, за да не рухне държавността.
Когато държавата не се е изплатила към бизнеса, защо очакваме, че и бизнесът ще е точен към държавата, реторично попита държавният глава.
Първанов коментира и проекта АЕЦ “Белене”. Според него бавенето на решението ще доведе до това, че Турция и Румъния ще реализират своите проекти и ще завземат Балканския пазар, с което изграждането на АЕЦ “Белене” ще се обезсмисли.
Георги Първанов посочи още, че идеята за президентска република в България към момента е рискова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване