01/20/12 19:06
(http://www.klassa.bg/)

Над половината руснаци са готови да гласуват за Путин

Рейтингът на Владимир Путин се е подобрил през последните седмици въпреки протестите срещу управлението му, показва проучване на държавния център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), цитирано от АФП.
С подкрепата на 52% от запитаните настоящият премиер се готви за трети президентски мандат. Само седмица преди последното проучване той се ползваше с подкрепата на 48% от руснаците. За същия период рейтингът на основния му опонент, комуниста Генадий Зюганов, се е покачил от 10% на 11 %. Промяната на рейтинга означава, че Путин има шанс да заеме президентския пост още след първия кръг на президентските избори на 4 март, след като през 2004 г. спечели на изборите със 70% от гласовете. Проучването е проведено на 14 - 15 януари с участието на 1600 респонденти. Допустимата грешка е в границите на 3,4%. Данните на държавната агенция противоречат на данните на независимия “Левада център”, публикувани миналата седмица. Според тях от ноември до декември премиерът е загубил 5% от подкрепата си, която е спаднала на 31%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване