01/20/12 19:45
(http://www.klassa.bg/)

Стефан Константинов: Секцио по желание не трябва да се толерира

Секцио по желание не трябва да се толерира, заяви вчера здравният министър Стефан Константинов. Не трябва да се внушава фалшивото чувство на жената, че това е много добро за нея и много добро за бебето, допълни той. Според него лекарите трябва да са отговорни и да обясняват всички положителни и отрицателни страни. Когато пациентката вече е наясно с всички плюсове и минуси, нейно свещено право е да каже - аз предпочитам този или този метод, и лекарят, когато е съгласен, да го извърши, посочи здравният министър.
По време на парламентарния контрол вчера той подчерта необходимостта от продължаване на дискусията "за и против" избора на екип в болниците. По данни на Министерството на здравеопазването през първите 11 месеца на 2011 г. само 1,5 % от пациентите са направили избор на лекар или екип. Това означава, че от 1,6 милиона преминали болни само 25 000 са направили избор, като от тях 17 000 са избор на екип, а 7000 - на лекар, уточни Стефан Константинов. Най-голяма част от възползвалите се от услугата, около 13 000 души, били пациенти от столицата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване