01/22/12 18:11
(http://www.klassa.bg/)

„Манчестър Сити“ все по-близо до титлата след успех над „Тотнъм“

Отборите на „Манчестър Сити“ и „Тотнъм“ сътвориха невероятен двубой помежду си, който завърши с драматична победа за домакините с 3:2. Срещата се игра на стадион „Етихад“ и беше от 22-рия кръг на английската Висша лига. Двата тима влязоха в битката като едни от фаворитите за спечелване на титлата в Англия и с играта си затвърдиха мнението, че през този сезон са сред най-добрите в Премиършип.
През първата част на срещата не паднаха попадения, въпреки че „гражданите“ владееха инициативата и създадоха няколко опасни положения пред вратата на „Тотнъм“. „Шпорите“ се защитаваха доста добре и не позволиха на своите домакини да се оттеглят с преднина на почивката. През второто полувреме на стадион „Етихад“ се разрази истинска буря от голове, добри изпълнения и страхотна игра от страна на двата отбора. Първите четири попадения паднаха само в рамките на девет минути между 56-а и 65-а. Само в рамките на три минути Самир Насри и Джолеън Лескът дадоха преднина от два гола на „Манчестър Сити“, която явно успокои възпитаниците на Роберто Манчини и те помислиха, че рано-рано са спечелили двубоя. Буквално в ответните две атаки обаче „Тотнъм“ изравни чрез попадения на Джърмейн Дефоу и Гарет Бейл и се върна в борбата както за трите точки от срещата, така и за титлата на Англия в края на сезона. До края на срещата двата тима търсиха трети победен гол, но и отделиха огромно внимание на отбраната. В последната секунда на двубоя Ледли Кинг събори Марио Балотели в наказателното поле и италианецът хладнокръвно реализира отсъдената дузпа, за да донесе победата на своя тим в един невероятен двубой.
Малко преди началото на срещата стана ясно, че отборът на „Манчестър Сити“ ще се опита да привлече футболиста на „Тотнъм“ Гарет Бейл, като по този начин е готов да счупи трансферния рекорд във футбола. „Гражданите“ са готови да броят умопомрачителните 150 милиона паунда за услугите на бързия уелски полузащитник. Според английското издание „Мирър“ представители на лидера в английската Висша лига вече са направили неофициално запитване, което обаче е било отхвърлено от клубното ръководство на „шпорите“. Ако все пак, по някаква вероятност се стигне до подобен трансфер, това ще бъде нов рекорд. В момента рекордната трансферна сума се държи от „Манчестър Юнайтед“ и „Реал“ (Мадрид), които сключиха сделка за преминаването на Кристиано Роналдо в испанския гранд за 80 милиона паунда. Слуховете, които се тиражират в медиите, са, че Гарет Бейл има в договора си клауза за откупуване на стойност 50 милиона паунда.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване