01/24/12 16:33
(http://www.klassa.bg/)

Клайстерс победи Вознячки и я свали от върха

Световният женски тенис ще има нов лидер в ранглистата. Това стана възможно, след като Ким Клайстерс победи Каролина Вознячки с 6:3, 7:6(5) в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Клайстерс изигра двубоя на много високо ниво. Тя спечели сравнително лесно първия сет с 6:3, като проби 3 пъти датчанката. Във втория сет Ким имаше аванс от 5:2, но показа признаци на нервност, а и Вознячки започна да става все по-стабилна и агресивна. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Клайстерс игра чудесно в самия край и с два минипробива реши всичко в своя полза. По този начин белгийката продължава защитата на титлата си от миналогодишния турнир. Именно Ким Клайстерс бе и предишната състезателка, която "свали" датчанката от върха. Това стана през февруари 2011-а, макар и само за 1 седмица. На практика белгийката победи Вознячки в двата най-важни мача за нея до момента - финал на US Open и на заключителния турнир на WTA. Датската състезателка успя да се задържи като водач на класацията в продължение на 67 седмици. Това е повече от престоя там на Мария Шарапова, Винъс Уилямс и Ким Клайстерс, комбинирано до момента! Оттук нататък шанс да бъдат номер 1 имат Виктория Азаренка, Петра Квитова и Мария Шарапова. Засега преднина има Азаренка, но вероятно шампионката ще бъде коронясана.
В полуфиналите Клайстерс ще спори с Виктория Азаренка. Двете имат 6 мача до момента и от тях белгийката е спечелила 4.
Роджър Федерер спечели своята 814-а победа в юбилейния си мач №1000. Това му позволи да достигне полуфиналите на Australian Оpen. Той победи с лекота Хуан Мартин дел Потро с 6:4, 6:3, 6:2 за два часа игра. Така той очаква Рафаел Надал или Томаш Бердих в спор за място на финал. До момента на турнира Федерер няма загубен сет и това е първият случай от 2007-а, когато той достига полуфинал на Australian Open толкова убедително. Това е 9-а поредна година, в която Федерер е на полуфинал в Мелбърн. Победата на швейцареца е негова 24-та поредна във всички турнири на ATP. Тя е под номер 232 в турнирите от Големия шлем и му осигури място на 28-и полуфинал в последните 31 в турнирите от тази категория.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване