01/25/12 18:45
(http://www.klassa.bg/)

НАП да се занимава с конфискацията на имущество

Националната агенция по приходите да се занимава с конфискацията на имущество, придобито от престъпна дейност, а специалната комисия да стане по-скоро професионален орган, който да работи в отделни случаи. Това предложи вчера депутатът от ДПС Христо Бисеров в свой законопроект за гражданската конфискация, който беше гласуван на първо четене на заседание на комисията по бюджет и финанси. Според него данъчните са тези, които имат капацитет да разкриват подобни „финансови игри“.
На противоположно мнение обаче бе депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, която каза, че данъчните би трябвало да сезират прокуратурата само за значимите случаи на големи разминавания при декларирано имущество. Депутатът от РЗС Яне Янев изрази подобно на Стоянова мнение. Той обясни, че през 2011 г. комисията, оглавена от Тодор Коларов, е отнела имущество за над 9 млн. и ако продължи да работи с тези темпове, резултатите ще са още по-високи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване