01/29/12 11:32
(http://radiomilena.com/)

Бургас ще се бори и за най-зелена област

Бургас ще се бори и за най-зелена област. На 1 февруари т.г. (сряда) инициативата „Бургас – най-зелената област” ще събере представители на всички 13 общини в региона, които ще представят своите виждания за това как нашата област да се превърне в пример за цяла България.

Идеята е на интернет-портала www.parkove.bg, съчетаващ цялата информация за паркостроителството у нас. Инициативата стартира под егидата на Областния управител Константин Гребенаров.

Общините ще представят добри практики от сферата на озеленяването, благоустройството и паркоустройството в съответните населени места, реализирани и бъдещи проекти.

Да вземат участие са поканени архитекти, специалисти от бранша, преподаватели от Професионалната гимназия по строителство в Бургас. Гимназията е единствена в региона с паралелка „Ландшафтно строителство”.

Бизнесът от сектора също има идеи как областта ни да стане по-зелена. Какви са предпочитаните настилки в бургаските паркове и градини, каква е тенденцията и занапред ще представи собственикът на най-големия завод за бетонови изделия в Югоизточна България – „Лео – Бетонови изделия”. Какви цветя най-добре виреят у нас и с какви растения ще бъдат облагородени парковете в региона ще представи и „Бургасцвет  90 – Танев”.

 

За организатора:

www.parkove.bg е работна платформа, имаща за цел да оптимизира и разшири начините и възможностите за работа в сектора като събере всичко необходимо за работния  процес – каталог с водещите фирми, продукти и услуги от сферата, обществени поръчки и т.н.  Платформата предоставя и ценна информация за всички регистрирани потребители, които могат да я ползват само с въвеждане на потребителско име и парола.

 

Събитието започва в 09:30 ч.  в заседателната зала на първия етаж на Областна управа – Бургас. Заповядайте да го отразите!

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване