01/29/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Според Мирослава Тодорова умишлено се внушава страх у съдиите

Внушава се страх, показва се на колегите, че всеки е уязвим. Може да се получи така, че да получат два пъти повече дела от останалите си колеги, дори три пъти. Страхът означава зависимост. Това каза вчера пред БНР председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.
„Ще подам тъжба само ако съм сигурна, че господин Цветанов ще получи справедлив процес. Това значи не само вътрешното усещане за решаване на делото от съдията, но публичното усещане“, каза още съдия Мирослава Тодорова. Конфликтът между Тодорова и вътрешния министър Цветан Цветанов започна, след като той даде интервю, в което я обвини, че работи „в услуга на организираната престъпност“. Мирослава Тодорова каза още, че в понеделник-вторник ще реши дали да съди Цветанов за клевета.
Във връзка с операцията на МВР с кодовото име Р.А.Л.И.Ц.А. Тодорова заяви, че конфронтацията между властите е опасна. „Подкрепяме нашия колега съдийката, на чието име е кръстена операцията. Когато започне конфронтационно говорене, това измества фокуса и общественото внимание се размива, допълни председателката на Съюза на съдиите в България.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване