01/29/12 18:29
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Да намерим работа за 2 млн. младежи

Европа трябва да инвестира необходимите средства, така че до края на 2014 г. да изведе поне 2 милиона млади европейци извън безработицата. За това призова вчера лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев преди заминаването си за Брюксел, където днес ще ръководи среща на
премиерите социалисти.
Станишев обяви, че в момента младежката безработица струва на Европейския съюз 2 милиарда евро на седмица. Лидерът на ПЕС съобщи още, че европейските социалисти настояват мерките срещу кризата с младежката безработица да бъдат един от основните акценти на предстоящия Европейски съвет.
В Брюксел лидерите от левицата ще обсъдят позициите на ПЕС във връзка с предстоящия Европейски съвет, новия фискален пакт и предложенията на европейските социалисти за икономически растеж, както и заплахите за демокрацията в Европа. В срещата ще участват председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, председателят на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода, премиерът на Австрия Вернер Файнман, премиерът на Белгия Елио ди Рупо, президентът на Кипър Деметрис Христофияс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване