01/30/12 15:11
(http://radiomilena.com/)

На оперативка Алексиев упрекна кметове на населени места, обсъдиха и безплатните закуски в СОУ „Ив. Вазов“

На традиционната открита оперативка кметът Иван Алексиев отправи упреци към някои от кметовете на населени места, относно овладяването на кризисната ситуация в общината в края на седмицата. От направеното изявление не стана ясно  кои точно са си стояли на топло през почивните дни и не са предприели необходимите действия за нормализиране на обстановката.

 

Иван Алексиев към кметовете на населени места:

…Някои кметове подходиха несериозно към ситуацията. Ние в четвъртък свикахме кризисния щаб, защото имахме информация. От там уведомихме всички кметове, овладяхме ситуацията, а на места сега ми докладват , че детската градина не работила, защото и били замръзнали тръбите. В събота и неделя какво правиха тези хора? Кметът си е кмет 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Не е чиновник от 08.00 до 17.00 часа, разберете го това нещо! Значи Козичино е с отворен път: с вода, с ток, ето въпрос на организация. Кметове, където имат по две, три машини в селото си, ми се обаждат и казват, че пътят е блокиран. Всеки беше предупреден много преди това, че трябва на място да си има хора. Ето в Ахелой сключен договор, изчистени улици, опесъчаване така, че вината е единствено само в кметовете, където са се случили тези неща, при кметовете на населени места. Стига с това оправдание да си измивате ръцете с общинския кмет и с общината. Всеки персонално си носи отговорност за населеното място и ако не си е свършил работата, той трябва да си е отговорен. Това хората трябва да знаят. Ако не съм прав оборете ме. Тук му е мястото…

 

При наличието на поморийски фирми защо е избрана бургаска фирма, която е производител и доставчик на безплатните закуски в СОУ „Иван Вазов” – гр. Поморие от новата календарна 2012 г. , попита омбудсманът Елена Муржева. Зам. кметът Диана Апостолова поясни, че фирмата е избрана с конкурс, проведен в училището в края на месец декември, а комисията е избрана със заповед на директора на училището.

Дина Апостолова:

Фирма „Съниела”, производител и доставчик на безплатните закуски в СОУ „Иван Вазов” – гр. Поморие от новата календарна 2012 г. е избрана с конкурс, проведен в училището в края на м. декември. Комисията, извършила класирането е назначена със заповед на директора и включва: пом.-директор по УД, учители и медицинско лице. При избора си комисията е имала предвид грамажа, асортимента и състава на храните, съобразно изискванията на Наредба №37 за здравословното хранене на учениците. Част от асортимента /например понички, тъй като са пържени/, предложен от фирмата е бил заменен с други закуски, и са включени такива, които да са едновременно и зравословни и се харесват от децата. Фирмата има възможност и във времето да променя и разнообразява асортимента, съобразявайки се с предпочитанията на децата, стига това да отговаря на съотношението млечни, месни продукти, пълнозърнест хляб и пр.
Производството, пакетирането и доставката на закуските са в съответствие с изискванията на наредба №37 за здравословното хранене на учениците. При доставката и раздаването присъства и медицинското лице, което както и останалите членове на комисията следят за качеството на храната. Фирмата изготвя и предоставя на вниманието на родителите примерно седмично меню, което е поставено на достъпно за всички родители информационно табло във фоайето на училището.
Фирма „Съниела” е готова да преиме предложения и препоръки с цел подобряване храненето на децата.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване