02/01/12 17:01
(http://www.klassa.bg/)

Имаме таланта да влизаме по-дълбоко в личните истории на гостите ни

Седмичното токшоу на bTV "Търси се", което се излъчва всяка неделя от 11.00 ч, отбелязва тази седмица своя рожден ден. Авторите и водещи на предаването Миглена Димчева и Нели Хаджийска гостуват на „Класа“, за да разкажат каква е тайната на успешния им тв тандем и трудно ли е в ефир да предразположиш ВИП личности да бъдат откровени за личния си живот?


- Честита годишнина на предаването „Търси се...“! Да ви върна към началото - как възникна идеята за самото предаване?
Нели: Идеята се роди преди близо 8 години, след като с Меги работехме като екип в интернет телевизия. Още там осъзнахме, че имаме таланта да влизаме по-дълбоко в личните истории на гостите ни.
Меги: Осъзнахме също, че двете се допълваме страхотно в това „търсене”. Интересни са ни хората, не толкова събитията около тях и с огромно любопитство и уважение навлизаме в личното им пространство.

- 8 години след старта на „Търси се...“ и 4 в бТВ - какво се случи с първия продуцент „Харбър айланд рекърдс“ и как предаването се промени с идването в ефира на телевизионния лидер- бТВ?
Нели: „Харбър айланд рекърдс“ и по-специално Денис ни дадоха свобода, крила и широк хоризонт в професията. За нас няма недостижими точки, пътуваме из цялата страна, а когато е важно дори извън границите на България. Форматът не е променян, но възможностите с Денис и bTV са наистина неограничени.
Меги: Получаваме доверието и увереността, че правим предаване, което наистина е различно, наистина е любимо на зрителите и което никой друг не може да направи, както ние двете с Нели. Тези криле ни извисяват все по-далеч!

- Кои са най-запомнящите и най-вълнуващите моменти, които преживяхте заедно със своите гости?
Нели: Толкова се много. Нашите гости всъщност са ежедневните ни емоции. Ако не сме в студиото с тях, сме в домовете им с роднините им, или на снимки с приятели и колеги. Плакали сме, смели сме се и истински сме се респектирали от почти всеки наши гост.
Меги: „Търси се...” е като животът – хубавите моменти се редуват с трудните. Гостите ни плачат, а в следващия момент започват да пеят, да танцуват, да се смеят – това е нашата магия!

- Разкажете повече за новата си благотворителна инициатива, която ще осигури финансова подкрепа за издаването на новата книга и диск на незрящия Кристиян Григоров.
Нели: Предаването с Крис е едно от любимите ни, което намери широка подкрепа от нашите зрители – имахме много писма, в които ни благодариха, че ги запознахме с вътрешния му свят. Крис е едно различно момче, не вижда, не може да ходи, но силата на духа му и вярата са респектиращи. И тъй като той има талант и да пее, и да пише – ние с Меги решихме да сбъднем неговите мечти – да издаде втората си книжка и да запише първия си музикален албум.
Меги: Надяваме се искрено, че ще му помогнем да сбъдне тези свои съкровени мечти. За нас е чест да станем част от тях и сме горди, че можем да помогнем на „нашия ангел”, както го наричаме с Нели.

- Трудно ли е партньорството пред камерата за един тандем? Кой е ключът, който гарантира хармоничното, допълващо се и балансирано ко водене?
Нели: Тайната на нашия телевизионен дует е, че зад камерата се крие едно дългогодишно приятелство, проверено във времето. Ние сме заедно не само в професионален план, а и в чисто приятелски вече повече от 8 години.
Меги: Освен дълбоките ни лични отношения, ни помагат и различията ни. Между нас двете има баланс, има хармония, толерантност – неща, които от личния свят сме прехвърлили и в професионалния.

- Какво стои в основата на умението да предразположите известните личности да споделят и коментират факти от личния си живот и да бъдат откровени в ефир?
Нели: Най-силният ни коз е позитивното отношение към госта и фактът, че ние търсим и показваме доброто. В „Търси се...“ - семейство, любов и приятелство са не просто думи, а изповеди, подплатени с реални житейски истории.
Меги: Всички емоции, изпитани от госта, минават през нас самите – от болката до смеха! За нас „Търси се...” не е просто работа, а начин да преоткрием дори себе си, като се поставим на мястото на госта.

- Кое е най-важното, което търсите да откриете за и в госта си?
Нели: Търсим доброто, съкровеното, истинското!
Меги: Откриваме дълбоко скрити емоции, откриваме още едно от лицата на любовта и щастието да си обграден с хора, които те обичат истински.

- Към какво се стремят Меги и Нели извън телевизията?
Нели: Стремежът ми в личен план е да остана все така влюбена в живота, съпруга си, професията и все така да усещам силния хъс за живот! И да срещам още стойностни хора, които да обогатяват моя свят.
Меги: А моят стремеж е да не спирам да вярвам в мечтите си, защото животът ми доказа, че те винаги се сбъдват! Щастлива съм, че в личния ми свят откривам всеки ден любов, поводи за радост и хора, в които вярвам безрезервно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване