02/01/12 19:32
(http://www.klassa.bg/)

Комисия без представители на опозицията ще разследва полицейското насилие

Действията на МВР в Перник, Скравена и по случая с Ахмед Бесоолу ще бъдат разследвани от парламентарна анкетна комисия с участието на 6-има депутати от ГЕРБ и 1 независим. Комисията бе избрана вчера след бурни тричасови дебати, с гласовете на народните представители от ГЕРБ и на няколко от независимите депутати. Повечето от депутатите от Коалиция за България и Синята коалиция и всички от ДПС бойкотираха гласуването. Преди това от опозицията нееднократно предупредиха, че ако не бъдат зачетени техните искания за комисия на паритетен принцип, те не само ще са против, но и ще поискат вот на недоверие срещу правителството. Консултациите по вота започнаха още през миналата седмица.
Комисията ще се оглавява от Красимир Ципов от ГЕРБ, а нейни членове са съпартийците му Димитър Лазаров, Цветан Сечанов, Пламен Нунев, Емил Радев и Румен Иванов, както и независимият Димитър Колев.
Форматът на комисията, предложен от ГЕРБ, не цели нищо друго освен замитане на следите и скриване на истината за цялата поредица от скандали, предизвикани от действията на МВР и свързани с некомпетентност и полицейско насилие, заяви от трибуната лидерът на БСП Сергей Станишев. От името на ДПС Христо Бисеров посочи: “Няма да допуснем да ни запушвате устата“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване