02/01/12 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Саркози изостава от Оланд с 9 пункта

Двамата главни съперници за Елисейския дворец – Франсоа Оланд и Никола Саркози, са качили съответно 4 и 2 пункта своя рейтинг след последните си публични и медийни изяви. Социологическо проучване от вчера сочи, че кандидатът на социалистите води с 34% срещу 25% за сегашния държавен глава, който още не е обявил официално, че ще се бори за втори мандат. От миналата година до митинга на Оланд в Бурже и телевизионното интервю в неделя на Саркози техните рейтинги непрекъснато се сриваха.
Предпочитанията за крайнодесния кандидат Марин льо Пен падат с 3 пункта на 15%. Четвърти е Франсоа Байру, лидер на партията „Демократично движение“, с 12%.
Вчера кандидатът на зелените Ева Жоли, която в допитването има само 3%, получи писмо със смъртни заплахи и куршум от револвер, след което й бе дадена охрана от двама полицаи.
От екипа й припомниха, че откакто обяви миналата година, че се включва в президентската надпревара, Жоли, която е с норвежки произход, е била обект на няколко нападения, едно от които в метрото.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване