02/02/12 18:53
(http://www.klassa.bg/)

Димитър Пенев: С младите таланти ще изградим по-истински отбор на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев заяви, че не е притеснен от забавянето на селекцията. Той припомни, че през годините и друг път е бил в подобно положение. Според него ключът към успеха е в младите футболисти, а не в чуждестранните попълнения. "Мен лично не ме притеснява селекцията, защото не за първи път Пенев се сблъсква с такива проблеми. Затова предварително ви казах за тези млади наши футболисти и преди завръщането ни в България Пенев ще търси млади футболисти за привличането им в ЦСКА. С млади кадри след една-две години ще има по-истински ЦСКА", каза той пред "Гонг". Интересно е, че ден по-рано неговият бивш възпитаник Христо Стоичков също каза, че ще разчитат на младите таланти от академия „Литекс“.
Същевременно стана ясно, че ЦСКА е взел на проби полузащитника Симеон Мечев. 22-годишният футболист вече е в лагера на „червените“ в Анталия. Мечев идва от "Ботев" (Враца), като преди това се е състезавал за "Славия", "Монтана" и "Берое". Извън кариерата му интересното около него е, че е син на фолкпевицата Малина, която е и футболен агент. Така вместо бившия играч на „Реал“ (Мадрид) и „Сарагоса“ Карлос Диого „червените“ фенове може да се радват на качествата на сина на нашумялата фолкфурия.
А точно 15 дни след като уругваецът официално сложи подписа си под 6-месечен контракт с ЦСКА, от клуба обявиха, че той няма да бъде част от зимната селекция.
Срещу обезщетение този договор няма да влезе в сила и по този начин играчът е свободен да продължи кариерата си другаде, като най-вероятно това е бразилският „Палмейрас“, където го желае прочутият наставник Луиш Фелипе Сколари. По този начин родната „А” група се размина с престижната възможност, макар и за кратко, в нея да рита бивш играч на световния гранд „Реал“. ЦСКА загубиха с 1:3 от румънския слабак "Конкордия" в първата приятелска среща в Анталия. Първи мач за „червените“ изигра мадагаскарецът Абел Анеси, който получи контузия. Това стана факт, въпреки че във вторник спортно-техническата комисия на БФС обяви, че взаимоотношенията между Анеси и "Черноморец" (Бургас) са били прекратени неправомерно и той няма право да подписва с друг клуб.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване