02/02/12 15:26
(http://radiomilena.com/)

Експертна среща

Среща с експертна група от Министерството на образованието, представители на общинската администрация и директорите на училищата и детските градини на територията на община Поморие се състоя в Център „Свети Георги”. На тази среща, Сергей Магдичев от Дирекция „Финанси” към МОНМ и Стефан Иванов, обучителен експерт към НСОРБ оказаха методическа помощ при изработването на формулите за разпределение на средствата по единните стандарти за финансиране на делегираните от държавата дейности. Бяха разгледани въпроси, свързани с работата на учебните заведения в условията на делегирани бюджети, както и обсъденадейността на образователните институции.

Според зам. кмета Диана Апостолова, подобни експертни срещи са полезни, защото подпомагат съвместната работа на директорите на училищата, детските градини с местната власт, води до повишаване на инфоримраността и междуинституционалното сътрудничество.

Ползотворна се оказа срещата и за директорите на ЦДГ, тъй като на своя сесия Общинският съвет прие решение те да станат второстепенни разпоредители, включени в системата на първостепенния разпоредител с бюджетни кредити- Община Поморие от 01.03.2012 г.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване