02/02/12 16:57
(http://www.klassa.bg/)

Срещу €91 милиона Олимпийският парк в Лондон ще стане място за живеене

Олимпийският парк в английската столица Лондон ще се превърне в модерно място за живеене след игрите през това лято. Това ще стане факт срещу сумата от 91 милиона паунда, която компанията BAM Nuttall ще вложи в трансформирането на Олимпийския парк от спортно място в такова за живеене. BAM Nuttall участва в разчистването на терените в източната част на Лондон, а сега спечели договора за един от най-големите конструктивни проекти в Европа. След игрите Олимпийският парк ще носи името на кралица Елизабет и ще включва смесица от спортни съоръжения, жилищни и обществени сгради като училище и медицински център. В плановете на BAM Nuttall влиза изграждането на медиен център и хандбална зала за новите наематели в района, както и велосипеден парк с пътека за планинско колоездене и открит колодрум. Компанията ще премахне временните зали и площадки, сред които тези за баскетбол и водна топка, ще удвои площта на парка, ще направи нови мостове, подлези и връзки между парка и останалата част от града. Основната концепция на проекта е “Чистота, свързаност, цялост“. Определените 91 милиона евро за проекта ще бъдат отпуснати от заделен бюджет от 351,5 милиона евро, част от общия бюджет от 11,2 милиарда евро за организирането на Летните олимпийски игри. Обновеният парк ще бъде отварян на етапи от юли 2013 година.
В същото време стана ясно, че хотелите в Лондон са вдигнали високо цените за дните на лятната Олимпиада. За това предупреди главният изпълнителен директор на туристическия портал VisitBritain Санди Дейв, цитирана от „Индипендънт“. Оказва се, че организационният комитет на игрите е отказал 120 000 резервации след нова оценка, според която нуждите му са за една четвърт по-малко стаи. Това предварително търсене е довело до изкуствен натиск и е вдигнало очакванията на хотелиерите за цените, които могат да обявяват, особено за дните между 27 юли и 12 август. VisitBritain очаква броят на туристите през тази година да се запази на миналогодишното равнище въпреки Олимпиадата и честванията преди това на 60-годишнината от възкачването на престола на Елизабет Втора. Скептицизмът се подхранва от факта, че обичайните туристи, които не са непременно спортни фенове, ще пропуснат Великобритания като дестинация, за да се разминат с тълпите запалянковци.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване