02/06/12 13:58
(http://radiomilena.com/)

В Бургас грипната епидемия остава в сила. Учениците до сряда у дома.

Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания (ОРЗ) към Областен управител на област Бургас разгледа днес на свое заседание данните за нивото на заболеваемост от грип и ОРЗ в региона. Информацията на Регионална здравна инспекция е за 214 заболели на 10 хил. души, при горен праг от 200 на 10 хиляди. В тази връзка щабът взе решение грипната ваканция за учениците в Община Бургас да бъде удължена до сряда, 8 февруари 2012 г. включително. Грипната ваканция продължава и през настоящата седмица, като остават в сила всички противогрипни и превантивни мерки, а именно: прекратяване на плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Детските градини ще продължат да работят с режим на „засилен филтър”.

Остава в сила препоръката за избягване на масови мероприятия.

Данните за останалите общини на територията на област Бургас не налагат обявяване на грипна епидемия.

Регионалният щаб с председател заместник-областният управител Златина Дукова продължава да следи епидемиологичната обстановка, като при промяна ще излезе с нови решения, за което ще ви уведомим своевременно.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване