02/08/12 11:37
(http://radiomilena.com/)

Откриват почетно консулство на Израел в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов прие днес в кабинета си вр.и.д. ръководител на мисията на Израел в България г-жа Саусан Хасон.

Това е втората визита на Саусан Хасон в морския град след посещението й през декември, когато взе участие в конференцията на тема „Индустриален и логистичен парк Бургас – по-добрата концепция“.

По време на срещата стана ясно, че вече са задействани процедурите по разкриване на почетно консулство на Израел в Бургас. Поводът е, че през последните години градът се е превърнал в атрактивна и предпочитана туристическа дестинация за много хора от Израел. През последния летен сезон полетите оттам до бургаското летище бележат около 50% ръст в сравнение с предходната година. Очаква се тенденцията за увеличаване броя на туристите от Израел да продължи и това лято.

В тази връзка кметът Димитър Николов обсъди с госта си възможностите за партньорство в областта на културата. Саусан Хасон заяви желание представители на израелското изкуство да посетят Бургас и да участват в богатата му културна и фестивална програма. Най-силен интерес у нея предизвикаха Международният фолклорен фестивал, SPIRIT of Burgas и най-новият, и иновативен фестивал „Включи града“.

Кметът Николов сподели със своя гост, че Общината е в тясно сътрудничество с фирмата – инвеститор от Израел, изграждащ най-новия търговски обект МОЛ „Галерия“ в бургаския комплекс „Славейков“. Израз на това взаимодействие е съфинансирането на проект на Общината за изграждане на нов подход към жилищния комплекс от ул. „Струга“ към „Янко Комитов“, който ще облекчи транспортния трафик и ще улесни хората, работещи в оформящата се нова търговска зона.

В края на срещата Саусан Хасон и кметът Димитър Николов обсъдиха възможността в края на март Бургас да бъде домакин на конференция в областта на селското стопанство.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване