02/08/12 19:06
(http://radiomilena.com/)

Рибарите в Поморие: Евала, кмете, за помощта!

Обстановката в Поморие за сега се нормализира. Силната вълна отслабна, вълните не прехвърлят изградените вълноломи. Ако отидете в р-т „Царевец“, където се събират рибари, може да научите  интересни  и любопитни новинии, както и да погледнете „кипящото“ море. По-старите рибари споделят, че такова чудо от 30 години не са виждали. Един от най-коментираните въпроси е свързан с нанесените щети от морската стихия. В тази връзка попитахме кмета на общината Иван Алексиев, който  не може все още да даде конкретен отговор.
40 курса са направили самосвалите през деня за запушване пробойните на пясъчната коса и още 20 курса камъни  са били изсипани по южната част. По разпореждане на кмета общината поема разходите на частна механизирана фирма за изваждане на лодките на безопасни места, за което рибарите му благодарят за оказаното съдействие.
„Рибари ми казаха, че не са в състояние да плащат за такива разходи. В случая не всеки може да има пари. Обадих се на собственика на фирмата и му заявих, че общината ще му заплати разходите. Ние сме хора и в такива ситуации трябва да си помагаме“, коментира Алексиев.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване