02/09/12 11:14
(http://radiomilena.com/)

Ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България се стабилизира

20 екипа на EVN България продължават работа до отстраняването на последните повреди

 

EVN България възстанови електрозахранването за почти всички населени места в Югоизточна България, които бяха засегнати от тежки метеорологични условия – обилен снеговалеж, бурен вятър и тежки наводнения. Към 11.30 ч. на 09.02.2012 г. ситуацията с електрозахранването е нормалнa като остават отделни изключвания за малки села в труднодостъпни планински части, основно в старопланинския район на община Руен (област Бургас) и общините Тунджа и Стралджа (област Ямбол).

 

20 групи на дружеството продължават работата за отстраняването и на последните аварии, предизвикани от скъсани електропроводи и дори паднали железобетонни стълбове. В област Бургас EVN България успя да възстанови електроснабдяването за над 30 села, които през вчерашния ден имаха нарушено електроподаване. Към момента без захранване са общо 9 населени места. Все още продължава физическият обход на електропроводи, където това е необходимо. Осигурена е пробивна техника за монтиране на нови стълбове, както и автовишки за възстановяване на електропроводите.

 

В област Ямбол екипите на дружеството продължават възстановяването на 8 села, останали без електричество също тежки поражения по мрежата – паднали стълбове. Нови стълбове са докарани на място, като вече са в ход дейностите за тяхното монтиране с тежка механизация и техника.

 

В дружеството продължава координацията на възстановителните действия чрез създаден Кризисен щаб, който е във връзка с местните и централни власти и с Електроенергийния системен оператор.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване