02/13/12 19:35
(http://www.klassa.bg/)

Социалистите атакуват Саркози, че води кампанията си с държавни пари

Френската Социалистическа партия подава оплакване срещу президента Никола Саркози, като твърди, че той финансира кампанията за преизбирането си с държавни пари, съобщи "Индипендънт онлайн".
"Саркози не зачита закона и организира предизборни мероприятия със средства от хазната", заяви Мануел Валс, член на щаба на левия кандидат Франсоа Оланд. Като пример за такова събитие се дава срещата на президента със служителите на атомната електроцентрала във Фесенхайм миналата седмица.
Социалистите неведнъж обвиниха Саркози в провеждането на редица предизборни визити, за които се плаща с държавни пари. Държавният глава все още дори не е обявил официално, че ще участва в битката за президентското кресло, чийто първи тур ще се състои на 22 април. Очаква се това да стане до края на тази седмица. Последните социологически проучвания сочат, че Франсоа Оланд изпреварва Никола Саркози с 32% на 25%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване