02/13/12 20:10
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Първанов да излезе от позата на държавен глава

Когато влизаш в политиката в нова роля, не като президент, няма как да имаш позата на президент. Това заяви вчера в ефира на bTV лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод на критиките към партията, отправени дни по-рано от Първанов. Станишев допълни, че Първанов винаги ще има влияние в БСП, но той самият не приема начина, по който предишният президент подхожда към част от проблемите. Стана ясно, че това се отнася и до упрека на Първанов, че левицата има едва 40 депутати в 41-вото Народно събрание.
“Ако говорим защо имаме 40 депутати, добре е да поставим въпроса тогава защо имахме мажоритарни избори, кой предложи и кой настояваше за това. Определено не съм аз”, посочи Станишев.
След изборите през 2009 година социолози обясниха, че ако не бе въведена квотата от 31 мажоритарни мандата, левицата би имала повече депутати.
Въпросът е за следващите избори да имаме достатъчно сила и конкретни идеи, каза Станишев и допълни: „Смятам, че съм научил много повече, отколкото преди 5 или 10 години. Мога да дам повече на моята партия и имаме много по-силна позиция и вътре в страната, и навън, в това число чрез президентството ми на ПЕС“.
От офиса на Георги Първанов съобщиха за „Класа“, че няма да коментират думите на Станишев и нямат информация за насрочена среща между двамата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване