02/15/12 07:47
(http://radiomilena.com/)

Бедственото положението в Харманли, Свиленград и Любимец остава

Нормализира се обстановката на територията на страната. Остава бедственото положението в общините Харманли, Свиленград и Любимец, както и в община Сливница – за селата Братушково, Радуловци, Извор, Бахалин, Повалиръж, Пищане и Пометковци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поради големи снегонавявания, бедствено е положението в община Бойница, област Видин – селата Градсковски колиби, Бориловец, Периловец и Каниц.

На територията на цялата страна се изпълняват превантивни дейности, свързани с освобождаване на водни обеми от язовирите, прочистване на речните корита и водосборите.
На територията на област Хасково продължават възстановителните дейности.

Денонощно се работи за изграждане дигата на река Марица край Свиленград. В района е осигурена доставката на минерална вода за населението и спасителните екипи.

И днес ще се провеждат операции за издирване на изчезналите – привлечени са специализирани екипи от водолази на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, планински спасители с куче от БЧК и екип от доброволци – каякари.

Няма населени места без електрозахранване.

С цел превенция се освобождават водни обеми от язовирите на територията на страната. Контролирано се изпускат обеми от язовири на територията на общините Хайредин и Ябланица и областите Враца, Ловеч и Велико Търново.
Нивото на река Дунав запазва стойностите си, като на места се наблюдава понижаване. Ледоходът при Русе е 60%, при Тутракан – 80 % и при Силистра – 100%.

Републиканските пътища в страната са проходими при зимни условия.

Поради силни снегонавявания са блокирани пътните отклонения към селата в община Видин- Гайтанци, Ивановци, Жеглица и Въртоп. Има проблеми с проходимостта на пътищата на територията на община Елин Пелин.

Затворени за движение на МПС са проходите: „Троянски проход“, „Златишки проход“, „Твърдишки проход“, „Върбишки проход“. Продължава да е в сила забраната за преминаване на МПС над 10 тона през проходите „Петрохан“, „Шипка“ и „Вратник“. „Айтоски проход“ е забранен за преминаване на МПС над 20 т.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване