02/15/12 19:31
(http://www.klassa.bg/)

Осигуряват още 1200 кубика дърва за огрев

Министърът на земеделието Мирослав Найденов нареди да бъдат отпуснати 1200 кубика
дърва за огрев, конфискувани от ведомството му. В момента в наличност в страната има 53 хил. кубика дърва за огрев, съобщи Ангел Кенанов, директор на дирекция „Управление на собствеността“ към земеделското министерство. По думите му навсякъде има криза със снабдяването, въпреки че около 100 хил. кубика са продадени от началото на годината от шестте държавни предприятия към МЗХ. Както заяви министър Мирослав Найденов в предаване по bTV, сега е трудно да се намерят дърва за огрев, спекулира се с цените и те вече са към 100 лв. за кубик. 42% от продажбата на дървесина в страната ще минават през стоковата борса.
От Софийската стокова борса съобщиха за „Класа“, че на вчерашната сесия не е имало сделка с дървесина, а предложенията за продажби са варирали между 92 лв., 150 лв. и 300 лв. за кубик. Заради недостига и поскъпването на дървата за отопление земеделският министър Мирослав Найденов е разпоредил на държавните горски предприятия да извадят дървесина от резерва.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване