02/15/12 19:55
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев назначи полиглот за шеф на президентския протокол

Президентът Росен Плевнелиев е назначил директор на дирекция „Протокол“ и секретар по науката и образованието, съобщиха от пресцентъра на „Дондуков“ 2.
За шеф на протокола Плевнелиев е поставил Иван Кондов, който до момента е бил постоянен представител на България в Организацията по прехрана и земеделие към ООН. Преди това е заемал длъжността директор на протокола във външно министерство. В биографията му влиза и служба в структурите на НАТО и други експертни длъжности към МВнР. Владее и ползва общо шест чужди езика.
За секретар по образованието Плевнелиев е назначил Анна-Мари Виламовска. Досега тя е била ръководител на звено за микроикономически анализи в Министерството на финансите. Според информацията на президентския пресцентър висшето си образование Виламовска е завършила в САЩ. Работила е още и като анализатор в Световната банка. Работила е по изследователски проекти на Европейската комисия, Световната банка и редица американски държавни, частни и неправителствени институции.



Държавният глава свиква КСНС в края на март


В края на март президентът ще свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), за да бъдат обсъдени проектите за устройствени закони на Националната разузнавателна служба (НРС) и Националната служба за охрана (НСО), съобщиха от пресцентъра на държавния глава вчера. Към момента двете служби са на подчинение на „Дондуков“ 2. Заявката на Росен Плевнелиев за свикване на КСНС дойде по време на негова среща с представители на НСО. Плевнелиев за пореден път подсказа, че ще настоява държавните охранители да останат под шапката на президента, за да се утвърди и гарантира тяхната надпартийност.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване