02/16/12 09:24
(http://e-vestnik.bg/)

Борисов побесня заради Лечева по ТВ7

Клакьори хвалят Бойко
Плакати от клакьори с похвали към премиера бяха разпънати при откриването на спортната зала в София. Строителството й започна при предишното правителство по инициатива на тогавашната министърка на спорта Весела Лечева. Снимка: Булфото

Остър спор, граничещ със скандал се разигра между премиера Бойко Борисов и бившия депутат от БСП и шеф на ДАМС Весела Лечева в студиото на ТВ7. Повод за това стана зала “Арена Армеец”.

Депутатката от левицата и бивша спортна шефка обяви, че е свършила 80% от работата за многофункционалната спортна зала в София, с което засегна Борисов и той се включи в ефира.

“Ние оставихме на сегашните управляващи всичко готово, за да се построи зала “Арена Армеец”. Свършихме 80% от работата. Направихме проекти, извадихме разрешителни, осигурихме пари – всичко. Имаше и подписан договор с изпълнителя. Просто постелихме червено килимче пред ГЕРБ, за да направят залата”, коментира Лечева.

Премиерът не беше съгласен с това и от своя страна каза, че това, което е получил от предишните управляващи, е 500 000 милиона лева дълг. “Именно от такива приказки трябва да се пазим. Целият контрол бе от нас.

Сложихме цилиндъра в основите. Това, което получихме от предишните управляващи, бе половин милиард под водата. Защо не направихте залата по ваше време?”, попита Борисов.

Кадри от шумното откриване на залата “Арена армеец”, за което бяха раздадени безплатни билети и имаше плакати “Благодарим ти Бойко”. Снимка: от тв екрана

Лечева му отговори, че той в качеството си на кмет на София ги е разигравал като маймуни с терена, върху който да се построи залата.

“Залата ще е във Враждебна, ще има място около околовръстното. Разигравахте ни като маймуни с терена. Това бе една от причините, а и процедурите отнеха близо година и половина. Пак ще кажа, че оставихме всичко готово залата да бъде построена”, отговори Лечева.

Борисов контрира, че има много спортни обекти, които е направил от “а” до “я” и хората вече много ясно виждат и си дават сметка кой какво прави и как изпълнява обещанията си. Парите не сте си ги вземали от джоба, а от това, което е спестил българският народ, отговори Весела Лечева. Що за наглост е това, възмути се Бойко Борисов.

И продължи: “Какво ви пречеше 4 години да построите спортната зала, ядоса се премиерът. Да слушаш комунист е все едно да слушаш дяволът как чете евангелието. “За комунисти си говорете във вашия кръг приближени”, контрира Лечева.

От sportni.bg

Виж тук още за залата - как е оскъпена, с намален размер и паркинги.

Публикувана на 02/16/12 09:24 http://e-vestnik.bg/13939/borisov-pobesnya-zaradi-lecheva-po-tv7/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване