02/16/12 18:03
(http://www.klassa.bg/)

Звездите на световните алпийски ски пристигнаха в Банско

Всички големи звезди на световните алпийски ски пристигнаха вчера в България. През уикенда Банско е домакин на стартове от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. В събота е гигантският слалом, а в неделя – слаломът. Първи в София кацнаха олимпийският шампион в суперкомбинацията, четирикратен световен първенец, носител на Големия кристален глобус - Боде Милър, съотборниците му от Съединените щати, между които и олимпийският шампион в комбинацията и световен в гигантския слалом - Тед Лигети. Олимпийският шампион от суперкомбинацията от Ванкувър 2010, четирикратен световен първенец и носител на Големия кристален глобус през 2005 и 2008 година, Боде Милър, заяви, че не е решил дали ще кара и в двата старта. “Това ще бъде първото ми каране в Банско, не знам дали ще участвам и в двата старта. През целия сезон карам на заледени и инжектирани писти, за съжаление това не е много добре, но започнах да свиквам. Ще видим какво ще се случи в Банско”, коментира Милър. Австрийските състезатели Марсел Хиршер и Бенямин Райх също пристигнаха с голям оптимизъм за утрешния старт.
Стартовете при мъжете придобиха изключителна важност за битката за Световната купа този сезон след контузията на Ивица Костелич. Хърватинът бе опериран от менискус и трябва да се възстанови до 2 седмици. Марсел Хиршер през това време обаче има възможност да го изпревари, ако успее да вземе 2 победи в България. Именно австриецът беше обявен за фаворит от букмейкъра "bet-at-home.com" за спечелване на двата старта в Банско. Коефициентът за негов успех в гигантския слалом е 3,30. Американецът Тед Лигети е с 3,40. В слалома Хиршер е още по-сериозен фаворит с 2,70 пред неговия сънародник Марио Мат с 5,50. Букмейкърът ще раздаде 10 ваучера от 100 лв., ако най-добрият ни алпиец Никола Чонгаров попадне в Топ 25 на една от двете дисциплини. Вече 70 процента от 5000 билети са продадени. Цената на еднодневен билет за възрастни е 35 лева, а за целия уикенд - 55 лв. Пропуските за деца до 12 години са съответно по 20 и 30 лв., като те ще важат и за кабинковия лифт в дните на състезанията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване