02/16/12 19:03
(http://www.klassa.bg/)

Левицата дава Мирослав Найденов на прокурор

Коалиция за България е изпратила сигнал до прокуратурата с искане за проверка дали министърът на земеделието Мирослав Найденов е извършил престъпление, заради начина, по който са избрани шестте фирми, които могат да търгуват с дървесина на стоковата борса. Това съобщи вчера в кулоарите на парламента депутатът Корнелия Нинова. Според нея е нарушен законът, защото е забранено да се определят еднолично фирмите, а трябва с конкурс да се избере онази, която дава най-ниска оферта. Освен това министърът подписал наредба, с която повишава комисионата на фирмите брокери от 0,009% на 0,2%, и излъгал, че е спрял продажбите на дървесина чрез стоковата борса.
По-късно вчера Мирослав Найденов обяви, че пазарът на дървесина ще бъде либерализиран, като 50% от продукцията ще отива на стоковите борси, а другите 50% ще бъдат продавани чрез търгове, организирани от горските предприятия. Постигнато е споразумение с представителите на бранша 84% от дървесината да се предлагат на Софийската стокова борса и по 8% - на Пловдивската и Русенската борса.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване