02/19/12 19:15
(http://www.klassa.bg/)

България спечели 14 медала от Балканиадата в Истанбул

Състезателите на България по лека атлетика спечелиха общо 14 медала, от които 4 златни, на Балканиадата в Истанбул (Турция). Състезанието се проведе в зала „Атакьой“, където между 9 и 11 март ще се състои Световното първенство по лека атлетика. В Балканиадата взеха участие общо 13 държави, като 11 от тях бяха членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), а останалите две – Словения и Азербайджан, получиха покани като гости.
Златни медали за България спечелиха Инна Ефтимова, Ваня Стамболова, Венелина Венева-Матеева и Радослава Мавродиева. Инна Ефтимова спечели титлата на 60 м, като пресече финала с време 7,28 секунди. Това беше личен рекорд, като подобри с 2 стотни постижението си от държавното първенство в Добрич в началото на месеца. Ваня Стамболова спечели златния медал на 400 метра с 52,36 секунди, Венелина Венева-Матеева даде най-добър резултат в скока на височина, като преодоля 193 см, а Радослава Мавродиева спечели титлата в тласкането на гюле с 16,74 метра.
Сребърни медали взеха Георги Георгиев, Мартин Арнаудов, Адриана Бънова, Спас Бухалов, Виктор Нинов и Анна Иванова. Митко Ценов, Иван Попов, Кристина Дамянова и Георги Иванов пък се окичиха с бронзови отличия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване