02/20/12 19:38
(http://www.klassa.bg/)

Аню Ангелов посрещна 102-ма бойци от Босна

Военният министър Аню Ангелов и началникът на щаба на отбраната ген. Симеон Симеонов посрещнаха 12-ия български контингент от операцията „Алтеа“ в Босна и Херцеговина. Тържественият ритуал се състоя вчера следобед на централния площад „Свобода“ в Хасково.
Поредната мисия на българските бойци под егидата на Европейския съюз е продължила шест месеца. Задачата им бе свързана с охраната на база „Бутмир“, където е настанен целият контингент на ЮФОР.
Посрещането на 102-мата войници бе съчетано и с церемония по награждаване на бойци, отличили се по време на спасителните акции в село Бисер, което на 6 февруари бе пометено от водна вълна след срутване на язовирна стена.
След получения сигнал за бедствие модулни формирования на поделения от Хасково и Стара Загора се отправиха на помощ, участвайки в евакуирането на жители от наводнените им къщи и от автомобилите, потопени във водите на река Бисерска.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване