02/20/12 13:14
(http://radiomilena.com/)

Водата е отнесла близо километър от жп линията в участъка Харманли-Любимец

Около 3 млн. лв. са щетите по железопътната инфраструктура след наводненията, причинени от скъсването на дигата на язовира на с. Бисер, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“, цитира КРОСС. В тази сума не са калкулирани загубите, които компанията търпи от пропуснатите ползи, заради спряното движение.

Възстановителните дейности в района на Харманли-Любимец продължават. Извършва се почистване на засегнатите участъци, по съществуващия слабо засегнат релсов път. Осигурена е възможност за работа с механизирана земекопна техника за изграждане на насипи от скална маса, осигуряваща стабилитет на земното легло на железния път.

Щетите са толкова сериозни, че ще отнеме поне месец, за да бъде възстановено движението по цялото направление до гръцка и турската граница. В участъка Харманли – Любимец придошлата вода е отнесла над 900 м. железопътна линия, а в междугарието Гълъбово-Раднево около 30 м. от жп линията е на практика във въздуха и виси над 8-9 метра над мястото, където трябва да се изгради ново водоотводнително съоръжение.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване