02/20/12 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Осем световни шампиони ще се боксират на "Странджа"

На 63-тия международен боксов турнир "Странджа" ще вземат участие цели осем световни шампиони. Церемонията по откриването на надпреварата е в сряда в столичната зала "Универсиада" и ще продължи до събота, когато са финалните двубои. В състезанието ще участват 166 състезатели от 30 държави, между които изпъкват 5 световни шампиони при мъжете и 3 при дамите. Това са световните първенци от Баку` 2011 Лазаро Естрада и Хулио Параза от Куба, както и първенецът от Милано 2009 Росниел Лонго, също от островната държава. Другите двама шампиони са Лопес Евретон (Бразилия) и българският първенец на планетата от Милано` 2009 Детелин Далаклиев. Световни шампиони при дамите са Канкан Рен и Динзи Ли от Китай и туркинята Гулсум Татар. Освен това на „Странджа“ ще премерят сили преди квалификациите за олимпийските игри в Лондон и куп сребърни и бронзови медалисти от световни и европейски шампионати. Българският национален отбор ще участва с 19 боксьори при мъжете и жените. Патрон на надпреварата е спортният министър Свилен Нейков. Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази благодарността си към МФВС и спонсорите начело с генералните спомосъществуватели от ПИБ и Българския спортен тотализатор за финансовата подкрепа.
„Това ще бъде запаметяваща "Странджа". В известен смисъл пишем история - това ще бъде най-силният турнир в цялата история на надпреварата. Бих пожелал успех на нашите момчета и да се представят достойно. Наистина сумата, която сме вложили в организирането на турнира, е солидна, но благодарение на нашите спонсори и Министерството на спорта всичко е наред", заяви Инински.
Старши треньорът на България Михаил Таков коментира, че „Странджа" е много важен за изграждането на младите ни таланти и изрази задоволство от съвместния лагер с Куба. Той обаче няма да може да разчита на аса ни в кат. до 75 кг Младен Манев - Нинджата, който е в Мексико. „Това ще бъде един от най-силните турнири, с участието на силни боксьори от 30 страни от всички континенти. Направихме съвместни тренировки и спаринги с отборите, които вече са у нас - Куба, Република Корея, Гърция. Това бяха много мъжки спаринги. В националния отбор сега има млади момчета и ще се получи нещо като естествен подбор - който издържи, той остава!", заяви Таков.
Поради неотложен ангажимент шефът на Европейската боксова конфедерация д-р Юмберт Фургони (Франция) няма да може да присъства на турнира, но е обещал да посети Европейското първенство за юноши във Варна през юли.
Билети за турнира, който ще се състои от 22 до 25 февруари, може да се закупят в мрежата на Eventim.bg и на касите в залата в дните на турнира. Те са на цена от 5 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване