02/21/12 19:06
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ предложи Евтим Костадинов за нов мандат

ГЕРБ смята да номинира за нов мандат сегашния председател на комисията по досиетата Евтим Костадинов. Това обяви вицепремиерът Цветан Цветанов на конференция, посветена на работата на комисията.
От 5 април 2007 г. до 1 декември 2011 г. за принадлежност към тайните служби на комунистическата държава са проверени 112 445 души, каза Евтим Костадинов при представянето на доклад за дейността на комисията.
Той посочи, че е необходимо да се разшири обхватът на проверките.
Трябва да се прецизират и длъжностите, за които се проверяват публичните личности. За длъжностите в МВР например е записано, че се проверяват началниците на отдели и на сектори на полицейски управления, но са пропуснати по-висшите длъжности като зам.-началници на управления и зам.-началник на отдели. Такъв е и случаят с медиите - при изреждане длъжностите на проверка са пропуснати управителите на печатните издания и на електронните медии. Не е логично да се проверяват водещите на рубрики, а управителите на медиите – не, каза още Евтим Костадинов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване