02/21/12 19:45
(http://www.klassa.bg/)

Григор Димитров отпадна от турнира в Мемфис

Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна изненадваща загуба с 1:2 сета (6:7, 6:4, 6:7) от американеца Доналд Йънг още в първия кръг на силния турнир в Мемфис (САЩ) и отпадна от надпреварата. Младата надежда на страната ни за светло бъдеще в мъжкия тенис не можа да се справи с конкуренцията на 41-вия в света в оспорван двубой с няколко обрата. Григор Димитров отпадна по същия начин, по който го направи преди седмица от турнира в Сан Хосе. Тогава той отстъпи с 6:2, 6:7, 6:7 пред южноафриканеца Кевин Андерсън. И в двете си срещи българският състезател спечели повече геймове и повече точки, но не и във важните разигравания.
Доналд Йънг започна силно двубоя и направи пробив на нула още в първия сет. Българинът отговори уверено и поведе с 4:2. Американецът обаче съумя да изравни и се стигна до тайбрек, в който направи минипробив и след това спечели сета. Във втората част Григор Димитров започна с два спечелени пробива и поведе с 3:0. Той подобри сервиса си и заслужено изравни резултата след 6:4 гейма. В третия сет Доналд Йънг поведе с 5:2. Григор Димитров взе сервис гейма си, след това върна пробива и после изравни. Във втория тайбрек в срещата българинът спаси два мачбола при 4:6. С две поредни точки обаче Доналд Йънг спечели двубоя и се класира за следващия кръг.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване