02/21/12 19:13
(http://www.klassa.bg/)

Москва прави авиокоалиция срещу ЕС заради таксите за замърсяване

В Москва започна работа конференцията на Международната организация за гражданската авиация, където 29 страни ще се опитат да стигнат до общ отговор на искането на Евросъюза за плащане на такси за замърсяването на въздуха от самолетите. От 1 януари ЕС въведе в действие директива, според която авиокомпаниите от всички страни са длъжни да изплащат специална екологична такса заради емисиите въглероден диоксид, които самолетите изхвърлят. Първоначално 85 на сто от квотите емисии се разпределят безвъзмездно, но останалите 15 на сто се заплащат от авиокомпаниите. За руските превозвачи, които летят в Европа, сумата за 2012 г. се изчислява на около 40 млн. долара. Много държави, включително и Китай, законодателно забраниха плащането на тези такси на европейците, както и повишаването на цените на самолетните билети в тази връзка, пише „Независимая газета”.
Аналогични забрани се подготвят и в американския Конгрес. Руското министерство на транспорта също е склонно на подобни мерки, но официално засега отказва да обявява това.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване