02/21/12 18:15
(http://www.klassa.bg/)

Около 30% е ръстът на туристите в Пампорово

Около 30% е ръстът на туристите в Пампорово, съобщи изпълнителният директор на дружеството Мариан Беляков, цитиран от БТА. 15% е ръстът при нощувките в хотелите. Най-много са гръцките туристи, които са традиционни посетители през почивните дни, с 10% са се увеличили и британските туристи. Данни от резервациите и записванията показват висока заетост и през март. Ако се запази снежната покривка, хотелиерите се надяват ски сезонът да продължи и през април, а от 11 март влиза в сила 20% намаление на цените.
На две страници турският вестник „Хюриет“ представя ски дестинациите ни Банско, Боровец, Витоша, Пампорово, Чепеларе и Добринище, съобщи economynews.bg. Вестникът е отделил специално място на СПА центровете, публикувана е карта на зимните ни курорти, възможностите за чартъри, интернет адреси и телефони.
„Пътят на римските императори” е тема на меморандум, който ще бъде подписан между България, Сърбия, Румъния и Хърватска, съобщават от МИЕТ. Очаква се това да стане на регионална конференция „Устойчивост в селския туризъм” за Югоизточна Европа, в която ще участва и ресорният зам.-министър Иво Маринов. Тя се провежда от 22 до 24 февруари в Белград и Нови Сад, паралелно с Международното туристическо изложение в сръбската столица.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване