02/22/12 11:15
(http://radiomilena.com/)

И тази година несебърските художници спазиха традицията да представят свои творби за Трифон Зарезан и Св.Валентин

В галерията на Дружеството на несебърските художници тяхната изложба под мотото: “Усещане за празник” бе представена от Златин Чаушев.Експозицията е поредното доказателство,доказваща афинитета на несебърските творци към качествени художествено творби,несъмнено зареждащи посетителите с жизненост и самобитната красота на енергията,вложена от вътрешния интелектуален и емоционален капацитет на авторите.

През последните години изложбата точно на 14 февруари придава на творбите двойнствено съдържание,тъй като посланията им са насочени към най-широката общественост-и към тези,които залагат на българската православна традиция,и към всички с по-възвишена чувствителност,тачещи Св.Валентин.

Макар че философски погледнато,виното и любовта са метафори на сладостното опиянение,на преминаване в друго измерение и издигане над скепсиса на реалността в ежедневието.Не случайно художниците са избрали за мото на експозицията “Усещане за празник”.Но за да усети празничната атмосфера,човек трябва да посети изложбата.Входът е свободен.

                                                                                 Максим МОМЧИЛОВ

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване