02/22/12 19:43
(http://www.klassa.bg/)

Найденов: Бонусите в ДФЗ - 1,2 млн. лв., в МЗХ - 600 хил. лв.

Бонусите, раздадени през м. г. в Държавен фонд „Земеделие“, са 1,2 млн. лв., а в Министерството на земеделието и храните са 600 000 лв., заяви агроминистърът Мирослав Найденов. Той уточни, че във ведомството му никой от политическия кабинет не е получавал допълнително възнаграждение, а пари са давани на служители „с мизерни заплати“ само за извънреден труд. По една заплата са получили и ветеринарните лекари, които работиха в наводненото с. Бисер. Общинските земеделски служби, които по време на кампания работят повече от 8 часа, също са получили бонус по една работна заплата. Служителите от агенцията по безопасност на храните също са получили допълнително пари.
„Информацията не е скрита, беше публикувана“, каза още агроминистърът.
Остават 33% от дървесината в страната, които ще се търгуват от малките местни фирми, 8 на борсата, каза зам.-председателят на комисията по земеделие и гори в парламента Емил Димитров. Според него така се дава възможност на всички малки местни фирми да имат достъп до ресурса и до работа в гората. На среща с дървопреработватели от цялата страна Мирослав Найденов заяви, че 50% от търговията с дървесина ще минава през стоковите борси в София, Русе и Пловдив, а останалата ще се търгува чрез търгове по региони.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване