02/22/12 19:41
(http://www.klassa.bg/)

Украйна влага 800 млн. долара в ирански находища

Иран и Украйна подписахa споразумение за разработването на три петролни находища в южната част на ислямската република. Инвестициите в трите полета ще са за 800 млн. долара, съобщи вчера иранската Прес тв. Споразумението е подписано между Петролната инженерингова и развиваща компания, която е дъщерна фирма на националната иранска петролна компания (NIOC), и консорциума „Интер нафт газ пром парс“, в която участват ирански и украински фирми. Консорциумът ще инвестира в находищата Кухмонд, Бушкан и Кухкаки, заяви Ахмад Галебани, ръководител на NIOC. Запасите на първото находище се определят на 1 млрд. барела, а на второто и третото съответно - 340 и 780 млн. барела.
Иран не понася сериозни загуби от санкциите, въведени от западните държави, като се вземе предвид повишаването на цената на петрола. Това заяви Иън Тейлър, президент на швейцарско-холандската компания за търговия с петролни продукти Vitol, цитирана от ИТАР-ТАСС. Според него преминаването на цената на петрола над нивото от 120 долара за барел „компенсира дори в по-голяма степен“ загубите на Иран от намаляването на износа заради ембаргото. Тейлър прогнозира, че до края на 2012 г. цената на петрола ще остане „на ниво, близко до настоящото".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване