02/24/12 12:57
(http://radiomilena.com/)

БСП: Управляващите са си раздали бонуси за десетки хиляди

През 2010 година министри и зам.-министри на ГЕРБ са получавали пари над заплатата си. Това заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев, позовавайки се на данните на Сметната палата, предаде агенция КРОСС. В справката се посочват средства от други трудови правоотношения, извън доходите за заеманата от тях длъжност. От документа става ясно, че министър Трайчо Трайков например е получил 36 960 лв., Гергана Павлова-Николова е получила 20 281 лв., Сергей Игнатов – 29 206 лв., Георги Прегьов – 36 635. Сумите за 2011г. също предстои да станат ясни към средата на април.

„За нас е недопустимо в момент, в който обявяваш, че кризата е натиснала до степен, в която три години не вдигаш пенсиите, замразяваш заплати и оставяш цялата държава да оцелява едва- едва – се оказва, че тези суми се раздават не на администрацията, а на политически лица“, коментира Антон Кутев. Той попита какво се случва с Трайчо Трайков например, който е получил близо 40 000 лв. над заплатата си, при положение, че Нели Нешева беше уволнена за едва 12 000 лв. Депутатът призова управляващите да обяснят откъде са им парите.

„Лицемерие лъха от всички действия на управляващите“, възмути се зам.-председателят на ПГ КБ Ангел Найденов от парламентарната трибуна. Той изтъкна, че на фона на оправданията, че няма пари, се раздават милиони. Димитър Горов се възмути от опитите на мнозинството да скрие раздаваните бонуси. Той отбеляза, че са му върнати всички въпроси по отношение на бонусите в министерствата.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване