02/26/12 23:54
(http://e-vestnik.bg/)

Бойният зов на Бареков или какво се крие зад скъсания в. „Труд”

Сега ли го разбрахте що за стока е този? Какво се правите на учудени?

Бареков с жена си, детето си и кмета на София Бойко Борисов, който го бракосъчета в кабинета си. Снимка: Булфото

Наистина ли е толкова възмутително, че водещият Николай Бареков, в едно предаване с оскъдни зрители, е скъсал вестник „Труд” в ефир и го е нарекъл парцал?
След като той го направи миналата седмица, последваха драматични коментари от политици, журналисти, учудване, изненада и т. н.
Ама какво се правят всички на изненадани?
Къде бяха довчера?
Бареков е емблематичен образ на най-отвратителното в българската журналистика. Години наред никой не каза, че извращава професията.
Години наред от националната телевизия бТВ той безскрупулно се занимаваше с политически интриги и пиар услуги.
Тогава никой вестник от калибъра на „Труд” не се осмели да напише за неговите издевателства с професията и със зрителите.
Главни негови клиенти, любимци и обслужвани бяха тогавашният президент Първанов и сегашният премиер Борисов, тогава кмет на София.
Бареков превърна сутрешния блок на бТВ в студио на Борисов. Той се появяваше там с повод и без повод, включваше се едва ли не всеки ден по телефона, водещият му нагласяше теми и подходящи събеседници, с които Борисов да си прокара политическите игри.
Това не беше тайна за никого.
След едно гостуване на т. нар. Гоце като президент в сутрешния блок на бТВ, в. “Уикенд” излезе със заглавие “Ще забременее ли Бареков след интервюто с Първанов?” (бел. авт. - това се случи по времето, когато „Уикенд” и ТВ7, със сегашния си водещ, още не бяха в приятелски отношения).

Бареков се ожени в кабинета на кмета Борисов, бракосъчетан лично от него. 2 години по-късно направи църковна сватба в Пловдив, която се превърна в светското събитие на годината и напълни всички медии. Камбаните на всички църкви в града, по нареждане на местния митрополит и ортодоксален хардлайнер Николай, биха камбаните в един и същи час. Подобна традиция се изпълнява само за царски особи, изчурулика възторжено сайтът на бТВ.
Сред гостите се беше събрал целият политически елит – и от управляващата Тройна коалици, и от опозицията. Вестниците, включително „Труд” и „24 часа”, се разлигавиха в репортажи от събитието, на което пели Весна Змиянац и други фолкзвезди. Целувки и подаръци от депутати, министри, главни редакторки и т. н.
Тогавашният президент Първанов изпрати подарък инкрустирана със сребро икона.
Никой ли тогава не се усети, че с Дудука, както ядно наричаха раздразнение зрители Бареков по форумите в интернет, нещо не е наред?

Бареков показва иконата, подарена му от тогавашния президент Първанов в деня на църковната му сватба, с венчавка от владиката Николай. Снимка: Булфото

Политиците обичаха Дудука (и много от тях още го обичат). Удобен е. Могат да седнат спокойно срещу него и да си изрецитират важните “послания”, без да им бъде зададен нито един неудобен въпрос. На своите - като Борисов - Дудука сладко припява с глас меден, загорски. Дори когато се прави на настъпателен, въпросите му са леко закачливи, като на водеща от предаване за домакини.

Стана така, че сутрешният блок с Бареков в бТВ се наложи като лице на политическата журналистика у нас. Самата бТВ претендираше за това, и няколко вестника като „Труд” и „24 часа” припяваха на президенско-бойкоборисовата му песен. Всъщност това се оказа не лицето, а задникът на политическата журналистика. И сега той се е навря в в очите на същите тези вестници.

Логично изхвърлиха Бареков от бТВ, но нелогичното беше, че от телевизията не дадоха официално обяснение. Но се чу от политици, че той ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване