02/27/12 18:12
(http://www.klassa.bg/)

Удвояваме броя на британските туристи у нас до края на 2020 г.

285 хил. британски туристи са посетили стараната ни през 2011 г. Това съобщи заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на заключителната пресконференция за кампанията за популяризиране на страната ни във Великобритания. Инициативата под наслов „Магията живее тук“ започна през есента на 2011 г. и е достигнала до над 6 млн. британски зрители и 140 журналисти, представили страната ни като туристическа дестинация в престижни издания. Кампанията е финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие“ и ще продължи и тази есен, като една от целите е да се удвои броят на британските туристи у нас до края на 2020 г.
Великобритания е на второ място в света по генериране на туристи – британците осъществяват по 66 милиона пътувания на година, посочи Маринов и допълни, че МИЕТ кандидатства за финансиране за провеждане на рекламни кампании още в Русия, Германия, Швеция, Румъния и Полша.
С около 10% се очаква да се повишат цените на летните организирани почивки за деца, прогнозира председателят на Националната асоциация за детски и младежки туризъм /НАДМТ/ Гина Шоева, цитирана от economynews.bg. Детските ваканционни селища да бъдат сертифицирани и включени в публичен регистър, предвижда проектът за нов Закон за туризма.
По данни на НСИ през януари 2012 г. българите са пътували в чужбина с 2,4% по-малко в сравнение с декември 2011 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване