02/28/12 19:45
(http://www.klassa.bg/)

Мосю Платини, романтизмът във футбола отдавна изчезна!

Президентът на Европейската футболна централа Мишел Платини нападна много жестоко вратаря на „Ювентус“ Джанлуиджи Буфон за думите му: „Във футбола няма феърплей. И да видя, че топката минава зад голлинията, никога няма да си призная.“.
Повод за огромния скандал станаха самопризнанията на стража на „Старата госпожа“ след дербито на серия „А“ през уикенда „Милан“ - „Ювентус“, в което при резултат 1:0 в полза на „росонерите“ главният рефер не зачете чист гол в тяхна полза, въпреки че топката беше поне половин метър зад голлинията на вратата, пазена от Джанлуиджи Буфон. Мишел Платини обаче е категоричен: „Технологиите нямат място във футбола.“ Буфон отговори подобаващо на французина и го сложи точно там, където му е мястото. Колкото и да не ни се иска, трябва да си признаем, че романтизмът във футбола отдавна е изчезнал. И няма как. Защото в пряк спор за 1/4-финал на Световно първенство по футбол вратарят на Германия Мануел Нойер никога няма да си признае, че топката е влязла в неговата врата след зверския удар на Франк Лампард. Няма и Тиери Анри да каже на съдията, че си е помогнал с ръка при гола срещу Ирландия в баража за Мондиал 2010... Примерите са толкова много, че ни връщат чак до „Божията ръка“ на Диего Марадона.
Да се чуди човек дали изобщо някога е имало романтизъм във футбола... И няма как, когато залогът е толкова голям – милиони долари, титли, слава и място в историята. Така че мосю Платини трябва да слезе на земята и да разбере, че моралът, уважението и феърплеят на футболистите се изчерпва със здрависването с противника преди началото на срещата...
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване