02/29/12 19:02
(http://www.klassa.bg/)

Искат нов ред за приходите от концесии на плажове

Трябва да се знае къде отиват парите от наеми и концесии на плажове, каза Иван Вълков, председател на парламентарната транспортна комисия, пред радио „Фокус“. Според него приходите трябва да се разпределят по целесъобразност: например за изготвяне на определени буни или на алеи и пътища, за да се подобри достъпът до плажовете. Целенасоченото използване на средствата трябва да се регламентира законово, защото само така ще се спре пренасочването им за други дейности.
Има много добри текстове за преместваемите обекти в измененията на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, коментира още Вълков. Голяма част от крайбрежните булеварди и улици имат достатъчно търговски обекти, а плажните ивици са пренаситени. Този проблем може да се реши, като се въведе ред, на който да се подчиняват всички търговски обекти. Естествено е това да стане с промени в нормативната база. Според председателя на транспортната комисия промените едва ли ще могат да влязат в сила през този сезон. Причината е, че първо законопроектът трябва да бъде одобрен в Министерския съвет и след това да бъде обсъдени от комисиите и в пленарна зала на Народното събрание на първо и второ четене. Срокът за обсъждането му на първо и второ четене може да бъде удължен с около две седмици, ако има повече предложения. Приемането на нормативния акт може да стане факт най-рано в края на април или през май, прогнозира Вълков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване