02/29/12 08:12
(http://e-vestnik.bg/)

Какво изплува от подсъзнанието на Цветанов по случая с Багата…

„Нападението над Благой Иванов - Багата е изцяло криминален случай, който е провокиран и под въздействието на алкохол…” - това заяви вътрешният министър Цветанов пред журналисти.
Ами какъв да е друг случаят с Багата? Кой е казал, че е политически, та Цветанов да изтъква, че е криминален?
Очевидно от неговото подсъзнание изплуват и проникват през устата му неща, които той мисли, но не казва. Нещо като гузен - негонен бяга. Нямаше коментари в пресата, които да търсят връзка между инцидента и сегашните на власт, и войните за разпределение на наркопазара. Такава връзка направихме само в e-vestnik (виж тук). Едва ли Цветанов отговаря по този начин специално на e-vestnik… Или т. нар. Цвъ Цвъ смята пиянско сбиване за криминален случай, а боеве между наркобанди - за политически?

Ако някой е пропуснал - бащата на Багата - Сашо Иванов-Сократ - е човек от ГДБОП, доверен на Борисов. Името му изплува в един доклад за корупция в службите преди няколко години. В същия се споменава, че синът му (Багата) е шампион по самбо и известен автокрадец.

„Криминалният случай”, както го нарича Цветанов, се състои в това 8 души, въоръжени с бухалки и др. „инструменти”, да влязат в бой с други 8-10 души в бар, който е традиционно място на мутри още от 90-те години. И още една версия пусна полицията на приближените си репортери в медиите - че сбиването станало за жена, закачали я нещо и т. н. Сигурно наивници вярват.

В синхрон с Цветанов, родителите на Багата и мениджърът му разпратиха писмо до медиите, с което се опитват да ги спрат да коментират случая, изтъквайки личната драма. Ето какво казват:
„…Молим ви, нека да не спекулираме със злощастната случка… Не засягайте нас, неговите родители, с неверни спекулации…”  Отново гузен негонен бяга - къде са тия спекулации за родителите? Очевидно някой е накарал бащата на Багата да реагира, да не се стигне до коментари за връзките му с Борисов.
По нататък те пишат:
„Истината е следната. В злощастната вечер Благой беше излязъл с приятели, за да отбележи отличното представяне на българските боксьори на турнира “Странджа”… Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала…” Споменатото „отлично представяне”, което било повод за почерпка, са три загуби на наши боксьори в по-тежките категории и две победи в леките категории. Ако това е повод… По-нататък в писмото се обяснява, как от цял свят се обаждат и се вълнуват за големия спортист, който имал насрочен мач през май в САЩ.

Това е истината, според родителите… Откъдето и да го погледнеш, това е резил. „Спортистът” Багата е наръган с нож при пиянски скандал в бар посреднощ - нещо несъвместимо с нормален спортист. Дори случаят да е „изцяло криминален”, както казва Цвъ Цвъ, резилът си е резил.
Още повече, не става дума за някакъв спортист, а за бияч в категория ММА - свободен бой до кръв.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване