02/29/12 08:08
(http://radiomilena.com/)

Концерт на пианиста Иван Дончев в Областна администрация Бургас

Пореден майсторски клас по пиано ще се проведе от 2 до 6 март в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас. Обучението ще бъде водено от Иван Дончев и в    него  ще се включат  16 деца oт учебното заведение.  Майсторския клас ще приключи със заключителен концерт и връчване на Дипломи на 06.03  от 17.00 ч. в залата на НУМСИ.

Иван Дончев ще връчи стипендия  за най- ярък участник.

 

Той е роден в Бургас и е   възпитаник на НУМСИ, ученик на   Юлия  Ненова.   Дипломиран  в  Италия в Консерваторията  „Торре Франка”,  Американския Университет и  Санта Чечилия – Рим,  с  магистратури по пиано,  джаз  пиано и  импровизация,  камерна музика.

Носител е на 19 награди от клавирни конкурси, от които 12  първи.  Развива   активна   концертна   дейност  в  Италия,Франция,Япония, САЩ, Германия, България,  Ю.Корея. Често е гост на големи музикални  фестивали и международни конкурси. Гост  професор е и  в Италия,Япония, Ю.Корея за докторанти и магистри по музика.

Организатор е  на  международен  конкурс на името на живата легенда на пианизма на 20 век  –  Алдо  Чиколини, с когото работи в последните години. Има  издадени  CD,  последният от  които, „Духовния Лист”, е   посветен на  200 годишния  юбилей  на  композитора.

Последните творби на Ф. Лист, включени в този диск, почитателите на класическата музика ще могат да чуят в изпълнение на Иван Дончев в четвъртък – 01.03 . от 18.30 ч. в залата на Областна администрация

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване