02/29/12 19:26
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев: България ще строи болница в Кабул

България може да построи болница в афганистанската столица Кабул, като мястото ще бъде предоставено от местните власти. Това стана ясно вчера по време на срещата на президента Росен Плевнелиев с колегата му Хамид Карзай, съобщиха от прессекретариата на държавния ни глава. Той пристигна на изненадващо работно посещение в Кабул вчера, придружаван от военния министър Аню Ангелов.
Плевнелиев уверил Карзай, че в последните месеци български фирми проявяват интерес към развитието на бизнес контакти с Афганистан и изразил готовността си да съдейства за насърчаване на тези отношения.
Двамата държавни глави са обсъдили и приноса на нашите контингенти в Кабул и Кандахар за сигурността в страната. Тази тема е била основна и при разговора на Плевнелиев с парламентарна делегация начело с председателя на долната камара на парламента Абдул Рауф Ибрахими. Официалните лица признали, че се страхуват за реда в родината си след 2014 г., когато частите на НАТО ще се изтеглят оттам. И заявили, че се надяват алиансът да продължи да им помага и след това.
Карзай е приел поканата да посети България в скоро време.
Очакваше се в рамките на визитата си президентът Плевнелиев да посети и българския контингент в азиатската страна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване