02/29/12 14:46
(http://www.klassa.bg/)

„Челси“ и „Тотнъм“ влизат в люта битка за Жозе Моуриньо

Португалският наставник на лидера в испанската Примера дивисион „Реал“ (Мадрид) Жозе Моуриньо е пред очаквано завръщане в английската Висша лига. Всички спекулации, които витаеха в медийното пространство през последните месеци, относно бъдещето на специалиста, вече получиха своето категорично потвърждение. Във вторник Жозе Моуриньо е бил засечен в столицата на Англия - Лондон, където той е търсил нова къща, която да купи. Без никакво притеснение наставникът на „белия балет“ дори се е снимал с привърженици на „Челси“, които са го разпознали по време на един от огледите му.
Още преди Коледа Жозе Моуриньо заяви, че след края на сезона със сигурност ще напусне треньорския пост в „Реал“ (Мадрид) и ще се върне в любимата си английска Висша лига. Големият въпрос, който сега стои на дневен ред обаче, е свързан с новия отбор на специалиста и това, кой точно ще бъде той. Изненадващо се оказва се, че тактикът може да се превърне в цел не само на „Челси“, но и на „Тотнъм“. През 2007 година Жозе Моуриньо напусна „Челси“ заради влошените си отношения със собственика на клуба Роман Абрамович. Сега обаче усилено се говори, че двамата са изгладили различията и са готови отново да работят заедно. Освен всичко останало, само преди ден наставникът на лондонския тим Андре Вилаш-Боаш сам призна за поставен ултиматум и готвеното му уволнение от страна на руския олигарх. Процесът около напускането на Андре Вилаш-Боаш може да се окаже много по-ускорен, отколкото се очаква, и заради критиките, които мениджърът отправи към рекордната покупка на клуба Фернандо Торес в интервю за португалското радио TSF. Андре Вилаш-Боаш си позволи да сравни испанския нападател с предишни трансферни провали на отбора като Матея Кежман и Андрий Шевченко, а това изобщо не се е понравило на Роман Абрамович.
Интересно е обаче, че руският милиардер може да срещне сериозна съпротива за подписа на Жозе Моуриньо в лицето на градския съперник „Тотнъм“. Според медиите наставникът на „шпорите“ Хари Реднап е пред договор с националния отбор на Англия и това ще отвори място за Жозе Моуриньо. По всяка вероятност обаче португалският специалист ще се върне в „Челси“, където е боготворен от привържениците и на няколко пъти сам е признавал, че това е любимият му клуб. По време на престоя си в Лондон, който продължи три години, Жозе Моуриньо спечели два пъти титлата на Англия, веднъж триумфира с Купата на Футболната асоциация и два пъти вдигна Купата на Лигата. Единственото, което не се знае, е кога ще се случи дългоочакваното завръщане на Специалния във Висшата лига на Англия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване