03/05/12 18:28
(http://www.klassa.bg/)

Хората се оплакват най-много от топлофикациите

Половината от оплакванията на граждани, получени в гражданско движение ДНЕС през последната една година, са от топлофикационните дружества. Осемдесет на сто от всички жалби са срещу столичната топлофикация, съобщиха вчера от движението, цитирани от БТА. Потребителите се оплакват и от мобилните оператори, но организацията за момента не може да се похвали със спечелени дела срещу тях. 13 процента от постъпилите жалби в ДНЕС са срещу електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН. Най-много подадени жалби и спечелени дела има срещу Е.ОН, а най-малко - срещу ЕВН. Междувременно „Топлофикация- София“ вчера отново остави центъра на столицата без парно и топла вода поради авария в ТЕЦ-София. Същата амортизирана централа имаше проблеми през декември, когато освен без парно, част от столицата беше и без ток.
Най-редки са оплакванията от ВиК дружествата, но пък най-много хора са засегнати от техните злоупотреби. Обикновено ставало въпрос не само за една или две надписани сметки, а за натиск върху цели населени места, добавят от ДНЕС.
В подписката срещу произвола на монополите, организирана от движението преди една година, са се включили 700 000 граждани, каза Галя Николова от сдружението. През последната година срещу монополите са получени 21 хиляди жалби и сигнали, а са заведени 437 дела. Една пета от тях вече са приключили в полза на гражданите. Най-много заведени искове има в Кюстендил – 82, а по 57 са процедурите в София и Добрич.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване