03/05/12 17:53
(http://www.klassa.bg/)

Цвети Пиронкова остава 44-та в света, Гришо Димитров изпадна от Топ 100

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова запазва позицията си в световната ранглиста и през тази седмица и е 44-та. Без промени остава класирането в Топ 10 на WTA, като лидерка е Виктория Азаренка, следвана от Мария Шарапова, Петра Квитова, Каролин Вожняцки и Агниешка Радванска.
Григор Димитров изпадна от първите 100 в мъжкия тенис за пръв път от година. Най-добрият български тенисист загуби 18 позиции в новото издание на световната ранглиста на АТП и вече е под номер 102. След края на Australian Open хасковлията записа две отпадания в първи кръг - на турнирите в Сан Хосе и Мемфис, а миналата седмица не игра никъде. Така той загуби 90-те си точки от актива, които беше спечелил миналата година на турнира в Шербург. От началото на годината Димитров е играл само четири мача от веригата на АТП, като балансът му е една победа и три загуби. Димитров влезе в Топ 100 за пръв път на 31 януари миналата година и до август само се изкачваше нагоре, за да запише рекордното за българин 52-ро място през август. Впоследствие се задържа дълго време около 70-80-о място, за да дойде настоящият срив. Следващата седмица той ще участва на силния турнир в Индиън Уелс, където има шанс отново да се изкачи в ранглистата. Димитров няма да защитава точки от миналата година и може само да добави към актива си от 539 точки.
Засега този спад в ранглистата може да има сериозно отражение върху шансовете му за класиране на олимпийските игри. Там по право влизат първите 56 в ранглистата, като се взимат предвид точките след приключването на "Ролан Гарос". Номер 1 продължава да е Новак Джокович, въпреки че не успя да защити титлата си в Дубай от миналата година. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване